top of page
Ara
  • Ecem K. Yıldızoğlu

Neden Hamile Masajı Yaptırmalıyım?




Hamile masajı ülkemiz için yeni bir gebelik süreci desteği olsa da aslında Uzak Doğu’dan Avrupa’ya birçok ülkede çok yaygın ve hatta zorunlu tutulan bir uygulamadır.


Hamilelik süreci, bir kadının hem bedenindeki hem çevresindeki hem de bebeğindeki değişikliklere odaklanması gereken çok yönlü bir süreçtir. Beden, artan yüküne uyum sağlarken bu yük artışına sıklıkla rahatsızlık, gerginlik ve şişme de eşlik eder. Masaj, bu ağrıları yatıştırmaya ve bir kadının vücudunda meydana gelen hormonal değişikliklerle baş etmesine yardımcı olur. Aynı zamanda masaj, anne adayını doğuma hazırlanmasına, rahatlamasına ve değişen vücuduyla daha iyi hissetmesine yardımcı olmanın harika bir yoludur.


Gebeliği takip eden kadın doğum doktorunun onayı alındıktan sonra, gebeliğin 12. haftasından itibaren hamile masajına güvenle başlanabilir ve doğum süreci başlayana kadar devam edilebilir. Seans sıklığı arttıkça etkisi de aynı oranda daha hissedilir olacaktır. Hamileliğin ikinci trimester döneminde (12-27. haftalar arası) haftada bir, son trimester döneminde (27-40. haftalar arası) haftada iki seans önerilir.



Hamile Masajının 10 Faydası


  1. Hamilelikte son derece yaygın olan sırt ağrıları, boyun tutulmaları, bacak krampları, baş ağrıları ve ödem ağrıları gibi rahatsızlıklar ve kas gerginlikleri masaj sayesinde giderilir.

  2. Vücutta biriken toksinlerin lenfatik ve dolaşım sistemleri yoluyla atılmasına, buna bağlı oluşan yorgunluğun giderilmesine ve enerji seviyesinin yükselmesine yardımcı olur.

  3. Hamile masajı sırasında kullanılan aromaterapi yağlarının da yardımıyla bulantı ve yanma gibi mide ve sindirim problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur.

  4. Kan basıncını kontrol altında tutarak kalp üzerindeki yükü hafifletir.

  5. Genel olarak kas yorgunluğuna neden olan birikmiş laktik asit ve diğer hücresel atıkların vücuttan atılmasını sağlar.

  6. Hamilelikte ortaya çıkan hormonal değişikliklerin neden olduğu depresyon ve anksiyeteyi giderir.

  7. Kan dolaşımını arttırır. Bu da hamile için daha az yorgunluk ve daha fazla canlılık; bebek için ise daha sağlıklı beslenme ve büyüme anlamına gelir.

  8. Gergin kasları gevşetir, gevşek kasları güçlendirir ve kas esnekliğini arttırır. Bu esneklik özellikle hamileliğin son üç ayında ve doğumda büyük fayda sağlar.

  9. Masajın yatıştırıcı ve rahatlatıcı gücü, birçok hamilenin yaşadığı uyku problemini gidermede önemli rol oynar. Güncel araştırmalar, karna yapılan hafif masajın, anne karnındaki bebeğin uykuya dalmasına yardımcı olduğunu göstermiştir. Doğumdan sonra da bu yumuşak dokunuşları hatırlayan bebeklerin, anne karnında masajla tanışmamış olan bebeklere göre çok daha kolay uykuya daldıkları gözlenmiştir.

  10. Her şeyden önce masaj, dokunma sayesinde güvenmeyi ve rahatlamayı temel alır. Güvenen ve rahatlamış anne adaylarının daha kolay bir hamilelik ve daha kolay bir doğum geçirdikleri gözlemlenmektedir.

115 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
Yazı: Blog2_Post
bottom of page