top of page
Ara
  • Ecem K. Yıldızoğlu

Bebek Masajı neden önemli?

Güncelleme tarihi: 27 Ara 2018

Bebeğiniz masaj sırasında rahatlamayı öğrenirken nörolojik gelişiminden fiziksel ve ruhsal gelişimine kadar pek çok fayda sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz?


Masaj dokunma dilidir. Yeni doğan bebek yeni ortamına -dünyaya- adapte olabilmek için öncelikle annesine ihtiyaç duyar. Bu süreçte dokunmak en etkili iletişim ve bağ kurma yöntemidir. Bebeğinize sıcak ve sevgi dolu dokunuşlarınız, kendisini güvende hissetmesini sağlayacaktır.

Öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirerek yeni ortamına hazırlarsınız. Bebeklerin beslenmesini düzene sokarak, beraberinde sindirim sisteminde ortaya çıkabilecek olan gaz, kabızlık ve ishal gibi problemlerin kolayca üstesinden gelebilirsiniz. Unutmayın, bebeğiniz sizin kadar hareket edemiyor ve kaslarını, eklemlerini esneterek sindirimini kolaylaştıramıyor. Bu noktada masaj içerisindeki minik egzersizler ona yardımcı olacaktır. Tüm bu uyarılar, bebeğin rahatlamasıyla uyku düzenini yeniden düzene sokacak ve sağlıklı ve mutlu ebeveyn ve bebekler yaratacaktır.

Bebeklerin de stres hormonu üretebildiğini unutmayın. Düzenli yapılan masajın bebeklerde stresi, ağlama ve hırçınlığı en aza indirgediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hem yüzyıllardır devam eden Uzakdoğu geleneği hem de batının modern masaj teknikleri, bebek masajının önemi üzerinde sıkça dururlar.

Vücut postüründe oluşabilecek duruş bozukluklarından tutun; dokunmayı, güvenmeyi ve iletişim kurabilmeyi bilen bireyler yetiştirmek için bebek masajı çok doğru bir başlangıçtır.



47 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
Yazı: Blog2_Post
bottom of page