top of page
Ara
  • Ecem K. Yıldızoğlu

Bebeklerin Uyku Dünyasından İpuçları



Bebeğinizin düzenli gece uykusu uyuması, onun zihinsel ve fiziksel gelişimi için oldukça önemlidir. Aynı zamanda gece uykusu bölünen ebeveynleri de kısa sürede tüketir. Bebeğinizin uykularını düzene sokacak bir uyku eğitimi; bebeğinizin kendi yatağında uyumasını, iyi bir uyku rutini oluşturmasını, gündüz uykularının düzene sokulmasını ve uzatılmasını sağlar. Gelin bebeğinizin uykusuyla ilgili bilinmesi gereken bazı bilgilere göz atalım.


  • Uyku eğitimini yalnızca anne değil; bebeği tanıyan herkes verebilir.

  • Özellikle 1 yaşına kadar olan süreçte beslenmeye bağlı olarak bebeklerde reflü görülebilir. Bu da bebeğinizin sık sık huzursuzlanmasına neden olacaktır. Bebeğinizin reflüsü olduğundan şüpheleniyorsanız bebeğinizi besledikten sonra ilk 1 saat yatırmadan dik pozisyonda tutun ve bebeğinizin yatağının başına 45 derecelik eğim verin.

  • Genellikle anneler gece aç kalacağı endişesiyle bebeklerini beslerler. Başka türlü uykuya dalmayı bilmeyen bebekler de çoğunlukla emmek isterler. Halbuki gece beslenmesi, bebeğinizin hem yanlış uyku alışkanlığı kazanmasına hem de beslenme ile uyku arasında bir ilişki kurmasına neden olacaktır.

  • Bebeğinizin neden uyandığını gözlemlemeye çalışın. Işık, ses ve oda sıcaklığı etkilerini göz önünde bulundurun. Bebeğinizin uykuya dalma biçimi sizden farklı olabilir. Onun isteklerini gözlemleyin.

  • Yetişkinlerden daha hassas olarak bebekler tam uykuya daldıkları ortamın sürmesini isterler. Bebeğinizi uyuturken müzik kullanıyorsanız bebeğiniz uykuya geçtiği anda müziği kapatmanız onun tekrar uyanmasına neden olacaktır. Bebeğinizi uyuturken kullanabileceğiniz Spotify listeme buradan ulaşabilirsiniz: https://open.spotify.com/playlist/7zcsuhECN9pyXMelLav346?si=EbqG2I_0SFCIZtpvK8119A

  • Aynı şekilde yerinin değiştirilmesi derin uykuya geçiş süresini uzatacaktır. Nasıl ki siz en rahat uykuyu kendi yatağınızda uyuyorsanız bebeğinize de aynı fırsatı yaratın ve onu olabildiğince hep aynı yatakta uyutmaya çalışın.

  • Bebeğinizin uyuduğu odanın, özellikle kış aylarında, nem oranına dikkat edin. Kuru bir ortamda uyuyan bebekler rahat nefes alamadıkları için rahat bir uyku çekemezler. Bebeğinizin uyuduğu odada bir buhurdanın üzerine su ve birkaç damla lavanta yağı koyarak ısınmasını sağlayın; bu bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olacaktır.


Unutmayın, hepimiz gibi bebeğiniz de ihtiyaçları karşılandığında çok daha rahat uykuya dalacaktır.


Hepinize tatlı rüyalar…

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


Os comentários foram desativados.
Yazı: Blog2_Post
bottom of page